Yerel

Başkan Doğan'ın mücadelesi sonuçsuz kaldı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, mevcut planda hizmet ve spor alanı olarak yer alan, içerisinde 40 yıl önce dikilen çam ağaçlarının bulunduğu 9 bin metrekarelik parselin yapılaşmaya açılması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, alanın spor tesisi olarak kalması için defalarca girişimde bulundu ancak bu çabalar sonuçsuz kaldı. Mahalle muhtarı Ali Kuş ve vatandaşlar, Cumhurbaşkanı kararı ile onaylanan imar planı değişikliğinin geri alınması için imza kampanyası başlattı.

 BAŞKAN DOĞAN'IN GİRİŞİMLERİ SONUÇSUZ KALDI

Merkezefendi Belediyesi, 16 Aralık 2020 tarihinde Sümer Holding AŞ’ye, Şemikler Mahallesi 791 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın spor tesisi yapılarak amatör sporcular ve halkın kullanımına sunulması için başvuruda bulundu. Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında, başkan yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, Sümer Holding ile defalarca görüşmeler ve yazışmalar gerçekleştirdi. Ancak bu girişimlerin hiçbiri olumlu sonuç vermedi ve alan yapılaşmaya açılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Başkan Doğan verilen bu karar için çok üzüldüğünü belirterek, "Kararlarından vazgeçmelerini dilerim. Bu yer Merkezefendi halkının nefes aldığı ve rahatça sporunu yapabildiği ve birçok prjenin gerçekleşmesinin beklendiği bir yer" diyerek tepki göstedi.

BAKCAN; GİRİŞİMLERİMİZ HEP YANITSIZ KALDI

Öte yandan, Başkan Doğan'ın talimatlarıyla sürekli Sümer Holding'le yazışmalar yapan ve iletişime geçen Merkezefendi belediye başkanı Fatma Atıcı Bakcan ise, girişimlerine hiç bir cevap verilediğini söyledi. 

Merkezefendi Belediyesi’nin 16 Aralık 2020 Tarihli Yazılarından bir örnek

T.C. MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 16.12.2020 Sayı : 13627382-756.01-839/8125

Konu: Spor Alanı Tahsisi

SÜMER HOLDİNG A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE,

İlimiz Merkezefendi ilçesi, Şemikler Mahallesi, 791 ada, 1 parsel no.lu 10.378,00 m² sahalı taşınmazın mülkiyeti Gayrimenkul Anonim Şirketine ait olup; 1/1000 ölçekli uygulama imar planında spor alanında kalmaktadır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi "Belediyenin yetki ve imtiyazları" bölümünün a) bendinde "Belde sakinlerinin mahalli müşterek niteliğindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak." denilmektedir. Günümüzün yaşam koşullarında halkımızın spor yapma ihtiyacını karşılamak, beden sağlığını korumaya yardımcı olmak, amatör sporculara yardım etmek ve ülkemize sporcu yetiştirmek amacı ile Şemikler Mahallesi 791 ada, 1 parsel no.lu taşınmazın bulunduğu alanı spor tesisi yaparak amatör sporcular ile halkımızın kullanımına sunmak istiyoruz. Bu nedenle Şemikler Mahallesi 791 ada, 1 parsel no.lu taşınmazın spor tesisi, spor yaşam alanları yapılmak üzere Merkezefendi Belediyesi adına tahsis edilmesini arz ederim.

Fatma ATICI BAKCAN Belediye Başkanı a. Belediye Başkan Yardımcısı

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }