Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yönelik; “Ülkemize çağ atlatacak, bizi bir üst lige yükseltecek projemize laf söylüyorsunuz. Bunun adı siyasi hasetliktir. SGK’ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok. Cümbür cemaat Paris’te eğlenceye gelince para bol” sözlerine tepki gösterdi. Başkan Horzum; "Bizim derdimiz hiçbir zaman yatırımlar değil, zengin ettiğin yandaşların oldu. Paris konusuna gelirsek Genel Başkanımız ve belediye başkanlarımız orada Milli Takımı desteklediler. İstanbul'u tanıtan önemli bir yatırım yaptılar. Sen milli duygulardan sığınmacılara sarıldığın gün vazgeçtin. Onun için anlayamazsın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirisine CHP Denizli il Başkanı Ali Osman Horzum'dan tepki geldi. Cumhurbaşkanı, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde; 'Ülkemize çağ atlatacak, bizi bir üst lige yükseltecek projemize laf söylüyorsunuz. Bunun adı siyasi hasetliktir. SGK’ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok. Cümbür cemaat Paris’te eğlenceye gelince para bol.' ifadelerini kullandı. Başkan Horzum ise Erdoğan'ı bu sözleri dolayısıyla eleştirdi.

Erbakan’dan Beyağaç Belediye Başkanı Pütün’e övgü Erbakan’dan Beyağaç Belediye Başkanı Pütün’e övgü

Başkan Horzum açıklamasında "Recep Tayyip Erdoğan, yine yeni yeniden başarısızlıklarının üzerini Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırarak kapatmaya çalışıyor. 22 yıldır bu ülkeyi yöneten biri ülkede olumsuz ne yaşanırsa ya Cumhuriyet Halk Partisi’ni ya da dış güçleri suçladı. Kötü olan hiçbir şeyi kendinin yapmadığına bu halkı ikna etmeye çalıştı. Erdoğan 22 yılda çok iyilik yaptı ama kendine, ailesine ve yandaşlarına. Siyasete girerken tek mal varlığının yüzüğü olduğunu söyleyen Erdoğan'ın bugün mal varlığını saymak bu açıklamaya sığmaz. Bir insanın değişiminin en iyi ispatı da budur. Bizim derdimiz hiçbir zaman yatırımlar değil, zengin ettiğin yandaşların oldu. İİktidarı kaybetme korkusu ile yine partimizi hedef alıyor” ifadelerini kullandı.

"Sen milli duygularından sığınmacılara sarıldığın gün vazgeçtin"

Başkan Horzum yaptığı açıklamanın devamında Paris konusuna gelirsek.. Genel Başkanımız Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Paris ziyaretine takılmış. Genel Başkanımız ve belediye başkanlarımız orada Milli Takımı desteklediler. İstanbul'u tanıtan önemli bir yatırım yaptılar. Sen milli duygulardan sığınmacılara sarıldığın gün vazgeçtin. Onun için anlayamazsın. Gelelim SGK borçlarına. 22 yıldır yönettiğiniz bazı belediyeleri partimize kaptırmanızı hala hazmedemiyorsun. Bu hazımsızlığınız vatandaşa hizmet yapılmasını engelleyecek boyuta geldi. AKP'den aldığımız ve yıllarca SGK borcu ödenmeyen belediyelerden borcunu istemek kaybedince aklınıza geldi. Sayın Erdoğan size iki kötü haberim var. Birincisi halk her şeyin farkında. Bizim derman belediyecilik anlayışımız ile çalışmalarımızı engellemeye çalıştığınızı biliyorlar. İkincisi her ne olursa olsun Genel Başkanımız Özgür Özel'in dediği gibi; 'Bugün belediye hizmetlerinde ‘Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatan toprağıdır.' Her şeye rağmen hizmete devam edeceğiz" dedi.

Editör: Bülent Öztürk