Başkan Horzum dış politikalar konusunda yaptığı açıklamada;

Özgür Özel'den Erdoğan'a: “Cesaretiniz varsa 2025 Kasım ayında erken seçim yapalım” Özgür Özel'den Erdoğan'a: “Cesaretiniz varsa 2025 Kasım ayında erken seçim yapalım”

“KENDİ ACİZLİKLERİNİ İSE ÜLKEMİZE BEDEL ÖDETEREK YANSITIYORLAR”

“22 yıldır AKP, güzel ülkemize içerde dışarıda zarar vermekten kendini alıkoyamadı. Adaletsizlikle başlayan kepazelikler, ekonomik kriz ile dış politikanın yapboz tahtasına çevrilmesiyle devam etti.  Saray’daki zat ve aveneleri ülkemizin çıkarını değil her zaman kenti çıkarlarını öncelikli tuttular. Gerektiğinde düşman yaratmaktan geri durmadılar. Neden? Onların mantığına göre devlete düşman gerek. Düşman olursa halk onları savunur diye düşündüler. Herkesle düşman oldular. Oldular da ne oldu? Dün düşman dediklerini ertesi gün Saray’a davet ettiler. Ayaklarına gittiler. Birkaç milyon dolar için ülkemizin geleceğini kararttılar. Örnek verelim mi? Rahip Brunson’u vermeyiz dediler. ‘Ver papazı al papazı’ dediler. ABD ekonomik savaş açınca papaz almadan papaz verdiler. Bunların durumu bu kadar aciz. Kendi acizliklerini ise ülkemize bedel ödeterek yansıtıyorlar.

“İSRAİL’İ KORUMAK İÇİN DOĞU AKDENİZ’DE BULUNAN ABD DONANMASI İLE TATBİKAT YAPIYOR”

Bugünlerde 2 önemli olay yaşandı ülkemizin dış politikasında. İlki ABD’nin Doğu Akdeniz’de İsrail’i korumak için bulundurduğu donanma ile bizim donanmamızın ortak tatbikat yapmasıdır. Ülkemizin dış politikası AKP’nin iki yüzlü tavırları nedeniyle artık ciddiye alınmaz, akıl erdirilemez hale geldi. Gazze mesajları atanlar, İsrail’i korumak için Doğu Akdeniz’de bulunan ABD donanması ile tatbikat yapıyor. Bir de bunun İsrail’e faydası yok diyorlar. Millet sizin ne olduğunuzu anladı. Millet sizin ne olduğunuzu ‘İsrail ile ticareti kes’ pankartlarını mitinglerinizde toplattığınız gün anladı.

“HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDEN GÜZEL HALKIMIZ SİZİ GÖNDERECEK”

İkinci konu daha da vahim. Saray’daki zatın her defasında övündüğü Türk SİHA’mız düşürüldü. Nerede düşürüldü? Irak’ta! Hemen harekete geçmişler. Yazışmalar yapmışlar. Irak ordusunun düşürdüğünü kabul etmiş. Peki sonra olmuş? Türkiye ve Irak savunma bakanları tarafından 15 Ağustos'ta askeri mutabakat zaptı imzalanmasının ardından kamuoyuna açıklanan ‘Irak vatandaşlarına vize serbestisi’ kararı Resmi Gazete’de yayımlanmış. Siz kimden tarafsınız? Türk milletinden taraf olmadığınızı anladık da kimden tarafsınız? Fazla söze gerek yok. Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça! Gideceksiniz! Her şeyin en iyisini hak eden güzel halkımız sizi gönderecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Bülent Öztürk