GÜNDEM

BAŞKAN HORZUM: “UYGUNSUZLUK SİZİN RUHUNUZDA, BEYNİNİZDE”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin ‘uygunsuz’ kıyafeti nedeniyle mezuniyet törenine alınmamasına tepki gösterdi.

Başkan Horzum: “Evlatlarımızın en mutlu günlerinden birinde bu yapılanlar kabul edilemez. Aileleri nasıl giyineceklerine karışmıyorken, okul yönetimi adı altındaki yobazlar evlatlarımızın nasıl giyineceğine nasıl karışabiliyor? Uygunsuzluk sizin ruhunuzda, beyninizde. Milli Eğitim Bakanlığı sizin hakkınızda soruşturma başlatmazsa, onlara da yazıklar olsun” dedi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin ‘uygunsuz’ kıyafeti nedeniyle mezuniyet törenine alınmaması üzerine CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan açıklama geldi.
Başkan Horzum açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“OKUL YÖNETİMİ ADI ALTINDAKİ YOBAZLAR EVLATLARIMIZIN NASIL GİYİNECEĞİNE NASIL KARIŞABİLİYOR”
“Ülkemizin, eğitim sistemimizin, insan hayatına ve hürriyetine saygının nasıl bir hale geldiğinin bir örneğini daha Kocaeli’nde gördük. Tarikatlarla protokol imzalayanlar, eğitimde laiklikten hızla kaçanların şimdi öğrencilerimizin en mutlu gününe darbe vurduklarına şahit olduk. Kendilerini okul yönetimi olarak sıfatlandıran kendini bilmezler Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin ‘uygunsuz’ kıyafeti nedeniyle mezuniyet törenine almamışlar. Velilerimiz tepki gösterince bir de utanmadan jandarma barikatı kurdurmuşlar. Siz kim olduğunuzu sanıyorsunuz? Hangi çağda yaşıyoruz? Aileleri nasıl giyineceklerine karışmıyorken, okul yönetimi adı altındaki yobazlar evlatlarımızın nasıl giyineceğine nasıl karışabiliyor?
“UYGUNSUZLUK ÖĞRENCİLERİN KIYAFETİNDE DEĞİL!”
Biz bazı kesimlerin ülkemizin İran gibi gerici, kadınların yok sayıldığı şekilde yönetilmesini istediğinin farkındayız. Şunu bilin ki; Atatürk’ün evlatları bu topraklarda olduğu sürece bu emelinize ulaşamayacaksınız. Bu ülkeyi karanlıkta boğamayacaksınız. Uygunsuzluk öğrencilerin kıyafetinde değil! Uygunsuzluk sizin ruhunuzda, beyninizde. Milli Eğitim Bakanlığı sizin hakkınızda soruşturma başlatmazsa, onlara da yazıklar olsun”

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }