Bağlar Belediyesi sınırlarında konut inşaat işleriyle uğraşan yüklenici firma sahibi işadamı Nusret B.'den rüşvet talep ettikleri için tutuklanan İmar ve Şehircilikten sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ile İmar Müdürü Fırat Kılıç ve şüpheli sıfatıyla Başsavcılıkça sorgulandıktan sonra hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verilen Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili yürütülen soruşturmada, somut delil niteliğinde önemli bir ayrıntıya daha ulaşıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu

Soruşturmayı genişleten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhidin bu yılın mayıs ayında ruhsat ve kazı izni başvurusu yaptığına dair evrak kayıttan geçirdiği havaleli dilekçesindeki tarih dikkate aldığında, işlemlerin 6 ay geciktirildiğini belirledi.

RÜŞVETİN ALINDIĞI SAATLERDE İŞLEMLER JET HIZIYLA YAPILDI

Başkan Horzum: “6 Şubat depremlerinin acısı hala kalbimizde, ihmaller aklımızda” Başkan Horzum: “6 Şubat depremlerinin acısı hala kalbimizde, ihmaller aklımızda”

Tutuklanan Aycıl ve Kılıç, ifadelerinde evrakların eksik olduğu için işlemlerin geciktirildiği iddiasında bulunsa da incelenen dosyada evrakların eksiksiz olduğu belirlendi.

Çeşitli bahanelerle oyalanan müteahhidin işlemlerinin 6 ay boyunca kaplumbağa hızında ilerlediği, akıl almaz zorluklarla sürüncemede bırakılarak, “Bu hafta yoğunuz, git sonra gel” denilerek bekletildiği tespit edildi. Ancak 1 milyon lira rüşvetin verildiği gün evrakların jet hızıyla işleme alındığı ortaya çıktı.

Editör: Bülent Öztürk