Çavuşoğlu'ndan Eleştirilere Sert Yanıt

Toplantıda, Sevindik Mahallesi'ndeki caminin yanında maç izlenmesi eleştirilerine de yanıt veren Çavuşoğlu, bu eleştirileri yanlış bulduğunu ifade etti. O bölgede birçok siyasinin miting yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, araştırmadan yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "İnsanların dini duygularını, hassasiyetlerini gözetmediğimiz iddiasıyla yapılan paylaşımlar doğru değildir. Diyanet'in çocukların ve gençlerin camilere ilgisini artırmak için gösterdiği çabayı göz önünde bulundurduğumuzda, dünkü tablo karşısında yapılan eleştirileri kabul etmem mümkün değil. Namaz saati geldiğinde ezan okunurken ekrandaki sesi kısmıştık. Ezan sonrasında isteyen ibadetini yaptı, isteyen maçı izlemeye devam etti. Bu kadar manevi duyguların yükseldiği bir vakitte, inanç hassasiyeti üzerinden yapılan bu eleştirileri kınıyorum," dedi.

Çavuşoğlu, caminin maç sırasında ibadete kapatıldığı iddiasının doğru olmadığını ve internet ihtiyacı nedeniyle pazaryeri yerine oranın seçildiğini belirtti. Ayrıca, bölgenin diğer mahallelere de hitap ettiğini ve orada çeşitli mitingler düzenlendiğini vurguladı.

Başkan Birsen Çelik’ten Gaziler Günü mesajı Başkan Birsen Çelik’ten Gaziler Günü mesajı

Yalan Haber Yapmak Gazetecilik Değildir

Çavuşoğlu, birkaç haber sitesinin yanlış ve yalan haber yapması üzerine de sert eleştirilerde bulundu. "Bu gazetecilik değil. Yalan haber yapmak hangi gazeteciliğe sığar?" diyen Çavuşoğlu, bu tür asılsız haberlerin kamuoyunu yanıltma amaçlı olduğunu ve gerçek gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Editör: Bülent Öztürk