"Hukuk ayaklar altında"

Hukukun bu kadar ayaklar altına alındiğı nadir dönemler olduğunu belirten Başkan İlhan, "Günümüzde bu tür hukuka aykırılıklar sıradan olaylar olarak karşımıza çikmaya başlamıştır. Hukuka aykırı eylem ve işlemleri yapanlar, yaptıklarinın bugün kullandıkları devlet imkanlarından kaynaklı olarak yanlarına kar kalacağını düşünmesinler" dedi.

"Hukuka olan inancımızı kaybetmedik"

Başkan İlhan, "Bu açıklamayı yapmak için birkaç gün beklememizin sebebi hala hukuka olan inancimizin kaybolmamasındandır. Sosyal paylaşım sitesi Instagram'ın hukuka aykırı bir şekilde kapatılması bir kenara, bu işlemi yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle hukuka aykırı olarak kapatılan sosyal medya platformu ile ilgili bir sokak röportajında beyanlarinı sunan, görüşlerini paylaşan Dilruba K. alelacele gözaltına alınmış, ardından tutuklama kararı verilerek tutuklanmştır." şeklinde konuştu.

"Hukuka aykırılıklar ceza almalı"

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Derya Baltalı seçildi Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Derya Baltalı seçildi

Başkan İlhan, "Bekleme sebebimiz olan tutuklanmaya yönelik itirazlardan da herhangi bir sonuç şu ana kadar alınmamiştır. Ülkede hak arama ve eleştirme yasal sınırlar içerisinde eğer muhalif kişiler tarafindan yapılırsa suç, yandaş tarafından yapılan kanuna aykırı eylem bariz olsa bile herhangi bir suç teşkil etmeyecek noktaya gelmiştir" diye konuştu

"Hukuku kendi menfaatleri için kullananlar yargılanacak"

Başkan İlhan, "Uzun süre baro başkanliğı yapıp 30 yıla yakın avukatlik yapan bir kişi olarak hukuku kendi menfaatleri için kullanan bir güruhun yine gerçek hukukçuların eliyle yargılanacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Biz cumuhuriyet Halk Partisi olarak bu süreci yakından takip edip, hukuka uygun olarak eleştiri yapan herkesin kendi düşüncelerini ifade etmeri için özgürlükler ortamını yaratmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Bülent Öztürk