AKP'li Yemek Firmasının ödenen 10 Milyon Liralık Fatura Şoku
Başkan Çavuşoğlu, belediye bütçesinden AKP'li bir yemek firmasına kesilen 10 milyon liralık faturanın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. “Mart ayında BELTAŞ üzerinden kesilen 10 milyon liralık bir fatura, yapılan incelemelerde dikkat çekti. Bu paranın bir partiye aktarıldığı tespit edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi, maalesef bir partinin finansman kaynağı olarak kullanılmış. Bu durumu yakından takip ediyoruz ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağız” dedi.

Bir masa ve haber odası görseli olabilirCumhurbaşkanı Karşılama Organizasyonu İçin 5.5 Milyon Liralık Harcama

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Derya Baltalı seçildi Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Derya Baltalı seçildi

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu ise Cumhurbaşkanı’nın Denizli ziyareti için yapılan harcamalar oldu. Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın karşılama organizasyonu için bir şirkete 5.5 milyon lira harcandı. Bu harcamaların nasıl yapıldığını ve neden bu kadar yüksek olduğunu sorguluyoruz. Belediye imkanlarıyla yapılan bu tür harcamaların şeffaf ve hesap verebilir olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hesap Verecekler!

Çavuşoğlu, belediye yönetiminin şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine bağlı kalması gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür mali usulsüzlüklerin takipçisi olacağız. Belediye kaynaklarının doğru ve adil kullanımı için mücadelemize devam edeceğiz. Bu durumu görüp de ses çıkarmayan varsa, bu dünyada olmasa da ilahi adalette hesap verecekler” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısında yapılan bu açıklamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 

Editör: Bülent Öztürk