Denizli Sağlık Platformu üyeleri tarafından 6 Şubat Depremini anmak için Denizli Devlet Hastanesi önünde eylem düzenlendi. Eylemde grup adına konuşma yapan Tabib Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç,
"Bugün burada, büyük depremin yıldönümünde çürük bina denince akla ilk gelen yerin önünde toplandık. Hem kaybettiklerimizi anmak hem de gelecekte benzer acıların yaşanmaması için uyarıda bulunmak istiyoruz. Bundan tam iki yıl önce, 6 Şubat’ta, sabaha karşı 4.17’de meydana gelen büyük depremle şehirlerimiz, hayatlarımız, umutlarımız yerle bir oldu. Resmi rakamlara göre 53 bin insanımızı kaybettik. Ancak daha acısı, üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bu felaket unutuldu.
Depremzedeler hâlâ konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor, geri kalanımız ise hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor” şeklinde ifadeler kullandı.
Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz, ama olacak!
“Bu beklenen felakete karşı acil önlem almayan yöneticiler, bizlerin hayatları üzerine kumar oynadıklarının farkında mı? Denizli Devlet Hastanesi’nin çürük binaları yıkılacak. Sağlık çalışanları, doktorlar, hastalar, hepimiz bu enkazın altında kalacağız. Sadece biz değil, deprem sonrası sağlık hizmetine ulaşamayan binlerce insan da hayatını kaybedecek. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama olacağını biliyoruz.”
Denizli Devlet Hastanesi acilen boşaltılmalı!
Denizli Devlet Hastanesi’nin binaları acilen boşaltılmalıdır. Bizlerle diyalog içinde hızlı bir plan geliştirilebilir. Bütün yurttaşlarımıza ve özellikle bu binalarda çalışan, bu binalara işi düşen insanlara sesleniyoruz: Beklenen kaderinizden kurtulmak için ne yapıyorsunuz? Siz kaderinize sahip çıkmazsanız, kimse sizin için bir şey yapmayacak. Bunun örneğini yaşayarak defalarca gördük.”