Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, Denizli OSB içerisinde yer alan firmalardaki kadın çalışanlara yönelik kanser taraması gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı’na ait Pembe Mobil Kanser Tarama Tırı, Bölge içerisinde yer alan Pamukkale Üniversitesi OSB Semt Polikliniği’nin bahçesine konuşlandırılarak 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taraması, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara ise rahim ağzı kanseri taraması yapıldı.

Denizli’de yüzlerce kadın nefes etkinliğinde buluştu Denizli’de yüzlerce kadın nefes etkinliğinde buluştu

300 kadın çalışana kanser taraması yapıldı

Dünya genelinde her 8 kadından birinde görülen ve ölüme neden olan kanser türleri arasında 5. sırada yer alan meme kanseri ve 4. sırada yer alan rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen uygulama kapsamında; Bölgedeki firmalarda çalışan yaklaşık 300 kadın personel kanser taraması yaptırdı. Tarama yaptıran kadınlar, önemli bir hizmeti kendileriyle buluşturan Denizli OSB Müdürlüğü’ne ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ettiler.

“Bölgemizdeki kadın çalışanlarımıza erken teşhis imkanı sunmaktayız”

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, “Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 26 bin kişi çalışmaktadır. Bunun yüzde 50’si kadın çalışanlardan oluşmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Denizli İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile bu taramayı gerçekleştirdik. Bölgemizde çalışan tüm kadınlara bu tarama ile birlikte erken teşhis imkanı oluşturmaktayız. Sağlıkla ilgili tüm çalışmalarda öncülük yapmaya devam edeceğiz. Herkese sağlıklı bir ömür dileriz” dedi.


 

Editör: Bülent Öztürk