ASAYİŞ

Denizlispor’un Önemli İsmi Melih Garipler Hayatını Kaybetti

Denizlispor’da hem futbolcu hem de teknik direktörlük yaparak büyük katkı sağlayan Melih Garipler 83 yaşında hayata veda etti.

Türk futbolunun 1960'li yıllarına damga vuran Altınordu'nun ve Denizlispor’un önemli isimlerinden Melih Garipler, 83 yaşında hayata veda etti. 1941 yılında Denizlinin Sarayköy ilçesinde dünyaya gelen Garipler, genç yaşta lzmir'e gelerek Altınordu takımına katıldı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, Altınordu'da kaptanlık görevini üstlenerek sekiz yıl boyunca İzmir ekibinin başarısı için ter döktü.

1967-68 sezonunda memleketinin takıImı olan Denizlispor'a transfer olan Garipler, burada hem futbolcu hem de teknik direktör olarak önemli roller üstlendi. Denizlispor'un simge isimlerinden biri haline gelen Garipler, uzun yıllar altyapı sorumluluğu ve teknik direktörlük görevlerini yürüttü. 1995-1997 yılları arasında Denizlispor Gençlik Gelişim Koordinatörü olarak da görev yapti.

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük kariyerine odaklanan Garipler, Denizlispor'da dört farklı dönemde teknik direktörlük yaptı. 1981-82, 1989- 90 ve 1991-92 sezonlarında takımın başında yer aldı. Futbola ve Denizlispor'a katkılarıyla tanınan Garipler, futbol camiası tarafından saygıyla anıldı. Melih Garipler, İzmir Bornova'da yaşadığı evinde yaşliliğa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Denizlispor camiası, Türk futboluna büyük katkılar sağlayan bu değerli ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }