Denizli matematik çalıştayı gerçekleştirildi Denizli matematik çalıştayı gerçekleştirildi

KESK Denizli Şubeler Platformu, 1 Mayıs öncesi dayanışma yemeği düzenledi

Dayanışma yemeğine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, çok sayıda kamu emekçisi oda, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

"İŞSİZLİĞE YOKSULLUĞA KARŞI 1 MAYIS'A!"

Açılışta konuşan KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Selçuk Göçer, kamu emekçilerinin talep ve mücadelelerine değinerek 1 Mayıs'ın anlam ve önemine dikkat çekti. Göçer, "İşsizliğe, yoksulluğa, faşizme ve gericiliğe karşı 1 Mayıs'ta güçlü bir şekilde alanlarda olalım" sözleriyle 1 Mayıs'a kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı ve KESK önceki dönem sözcüsü Hüseyin Özdemir de KESK ve bileşeni olan sendikaların kuruluş tarihine ilişkin konuştu. BES, Eğitim-Sen, SES ve Tüm Bel-Sen başta olmak üzere KESK'e bağlı sendikaların mücadele tarihine değinen Özdemir, "KESK, karanlığı güneşi ile aydınlatan eğitim emekçilerinin gerçek ve tek örgütü EĞİTİM SEN'dir. KESK, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yükselen SES'idir. KESK, tarihimize ilk toplu sözleşmeyi armağan eden TÜM BEL SEN'dir. KESK, devletin koridorlarında, angaryaya karşı sürdürülen mücadelenin sigortası BES'tir. Bizler; emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, faşizme karşı emeğin birliği, gericiliğe karşı laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak konuşmasında kamu emekçilerinin mücadelesinde sendikalaşmanın önemini vurguladı.