1 ay önce HABERDE İNSAN

Denizli’de elektrikli klasik tema araba üretmek için kolları sıvayan marangoz, tasarımı ve malzemelerini kendisine ait olan 1925 model aracın elektriklisini 4 ayda eliyle tamamladı.

1 ay önce Yerel

Mahkemelerde ihtisaslaşmayı sağlamak, vatandaşların adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve yargılamaların makul sürede sonuçlanmasını sağlamak amacıyla Çivril’de yeni mahkemeler kuruldu. Bu kapsamda kurulan Çivril 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Çivril 3. Asliye Ceza Mahkemesi ile ilçede görülen dava ve duruşma süreçlerinin daha hızlı ilerlemesi hedefleniyor.

1 ay önce HABERDE İNSAN

Denizli’nin Çal İlçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde babasından öğrendiği tekniklerle yıllardır sepet ören Muharrem Kaya’ya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Yaşayan Sanatçı" unvanı verildi. Kaya, sanatçı kartını İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı’dan teslim aldı.

1 ay önce GÜNDEM

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Diyarbakır’da öldürülen Narin’in tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını belirterek, “8 yaşındaki bir kız çocuğumuza amcası ve aile fertleri tarafından böyle akıl almaz şeylerin yaşatılması kabul edilir bir şey değil” dedi.

1 ay önce ÇEVRE

Denizli’nin Buldan Yayla Gölü etrafında bulunan ve halk arasında çöğür armudu olarak bilinen yabani ağaçlarda yapılan aşılardan sonra meyve verimliliği arttı.

1 ay önce SAĞLIK

Denizi Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, immünoterapi uygulamaların kanser hastalıklarının tedavisinde umut vadettiğini belirtti.

1 ay önce ASAYİŞ

Denizli’nin Çal ilçesinde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servisleri yönelik denetimler başladı.

1 ay önce EĞİTİM

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından Geleceğin Meslekleri Eğitim Seminerleri serisi kapsamında Pamukkale Teknokent Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı’nın sunumuyla İş Dünyasında Yapay Zekâ Araçları Semineri gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören eğitim, teorik ve interaktif uygulamalı olarak katılımcıların yapay zekâ araçlarını bilgisayarda kullanmalarıyla sona erdi.

1 ay önce ASAYİŞ

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yalnız yaşayan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan adam apartman yöneticisi tarafından evinde ölü bulundu.

1 ay önce ASAYİŞ

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde duyulan silah sesini araştıran vatandaşlar, 2 çocuk babası şahsın cansız bedeniyle karşılaştı.

Vefatlar