TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan gerginlik sırasında Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın olayı anbean yayınladı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sırasında çıkan tartışmada, AK Partili vekillerin Şık’ın üzerine yürümesiyle ortam gerildi. Bu esnada, AK Partili Alpay Özalan’ın Şık’a yumruk attığı, Demokrasi ve Emek Partisi (DEM) Milletvekili Koçyiğit’in ise yaralandığı belirtildi. Yaşanan bu anlar, Gülizar Biçer Karaca tarafından sosyal medya üzerinden canlı olarak paylaştı.

TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan olaylar, Türkiye gündemine damgasını vurdu. Gezi davası kapsamında hüküm giyen ve ardından Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi sonrası, TBMM olağanüstü bir toplantıya sahne oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın yaptığı konuşma yaptığı sırasında ortam gerildi.

Ahmet Şık, konuşmasında Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini ve genel olarak Türkiye’deki adalet sistemini eleştirdi. Ancak bu eleştiriler, AK Partili milletvekilleri arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Tepkilerin dozajı giderek arttı. Milletvekili Şık ve üzerine yürüyen AK Partili vekiller arasında tansiyon yükseldi.

Denizli Bölge Adliye Mahkemesi açılışına davet edilmeyen CHP Denizli İl Başkanı Horzum’dan sert tepki! Denizli Bölge Adliye Mahkemesi açılışına davet edilmeyen CHP Denizli İl Başkanı Horzum’dan sert tepki!

Bu sırada, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık’a fiziki müdahalede bulundu ve yumruk attı. Ortam iyice karışırken, Demokratik Emek Partisi (DEM) Milletvekili Koçyiğit de arbedede yaralandı. Meclis Genel Kurulu adeta bir kaos alanına dönüştü.

Editör: Bülent Öztürk