Evrensel'den Uğur Zengin'in haberine göre, Ök'ün eşi üzerine kayıtlı olan Gelişim Mühendislik adlı şirket, 2019-2023 yılları arasında hiç vergi ödemediği belirlendi. Aynı şekilde, Ök'ün ağabeyi ile birlikte kurduğu Doğa Plastik şirketi de 2021-2023 yılları arasında hiç kurumlar vergisi ödemedi.

DSO MECLİSİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ DSO MECLİSİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nilgün Ök, vergi paketini tanıtırken "az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacağız" sözleriyle duyurmuştu. Ancak kendisine bağlı şirketlerin vergi ödeme durumu kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Teklifin ilk imza sahibi Ök, komisyona yaptığı sunumda, “Biz, burada, kazanan yani zaten kurumlar vergisi ödeyen, ödemeleri gereken ama kurumlar vergisi doğmuş fakat almış oldukları teşvikler, istisnalar vesairelerle kurumlar vergisi ödeyemeyen yani ödemez hale gelenlere diyoruz ki: ‘Evet, siz kazanıyorsunuz, en azından kazancınızın yüzde 10’unu da asgari olarak, vergi olarak verin.’ Buradaki getirmiş olduğumuz düzenleme bu. Burada, bir şekilde vergiden muaf olmuş ya da alınması gereken, biraz daha sermaye ye yönelik vergiyle ilgili düzenleme” ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili diğer milletvekilleri arasında vergi ödeme durumu da dikkat çekiyor. Vergi paketinin imzacılarından AK Parti Milletvekili Cantürk Alagöz'e ait Alagöz Holding'in son 3 yılda kurumlar vergisi vermediği, aynı şekilde AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'e ait Örnek Yemek'in de son 3 yılda hiç vergi ödemediği belirtildi.

Editör: Bülent Öztürk