GÜNDEM

Can Alan Zayıflama İğneleri'ne Dikkat; DSÖ uyarıp, ilacın adını verdi

Ünlü sanatçı Metin Arolat, sahnede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Arolat'ın vefatının ardından, sanatçının zayıflamak amacıyla hap ve iğne kullandığına dair iddialar gündeme geldi. Olay gözleri bir kez daha şok diyetlere ve zayıflama yöntemlerine çevirirken, Dünya Sağlık Örgütü'nün daha önce yaptığı "zayıflama iğnesi" uyarılarını gündeme taşıdı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), zayıflamak amacıyla yaygın olarak kullanılan semaglutid sınıfı ilaçların sahte versiyonları hakkında geçtiğimiz aylarda tüm dünyayı uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), obezite ve Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında yer alan Ozempic markasına ait üç sahte enjeksiyon partisi hakkında önemli bir uyarı yayımladı. Bu uyarı, 2023 yılında Brezilya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tespit edilen sahte Ozempic enjeksiyonları ile ilgiliydi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) temel ilaçlar ve sağlık ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Doktor Yukiko Nakatani "DSÖ, sağlık profesyonellerinin, düzenleyici ve denetleyici kurumların ve halkın bu sahte ilaç partilerinden haberdar olmasını tavsiye ediyor" ifadelerini kullanarak küresel çapta dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

 

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }