Nihat Zeybekci, belediye tesislerinde alkol satışının serbest bırakılmasına ilişkin, "Belediye tesisinde alkol serbestisi olmamalıydı. Vatandaşımız, belediye tesisine güvenli, ucuz ve sağlıklı bir yer olarak gider. Yanında içki içen biriyle muhatap olmak istemez. Bu kararı almamaları gerekiyordu. AK Parti olarak hukuki süreci başlatacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Çavuşoğlu'ndan Sert Yanıt

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, belediye meclisi toplantısında Zeybekci’nin eleştirilerine yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Herkesin yaşam haklarına saygı duyuyoruz. Eğer aldığım kararlar tartışılacaksa, yetim hakkını yiyenler, açlıkla boğuşan işçiler, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden tarım üreticileri tartışılsın. Ekonomiyle ilgili makamda oturan insanlar, sanal gündemler yerine gerçek ekonomik sorunlarla ilgilensin" dedi.

Başkan Birsen Çelik’ten Gaziler Günü mesajı Başkan Birsen Çelik’ten Gaziler Günü mesajı

Çavuşoğlu, konuşmasında ekonomiye dair ciddi sorunlara dikkat çekerek, "Çocukların gelecek kaygılarıyla, ekonomik zorluklar nedeniyle boşanan ailelerle, uyuşturucuya bulaşan gençlerle ilgilenilmesi gerektiğini" belirtti. "Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sorunlarıyla biz ilgileniriz," diyerek sözlerine devam etti.

"Ekonomiye Odaklanın"

Çavuşoğlu, Zeybekci’ye seslenerek, "Ülkeye ve bu şehre bir hayrı olacaksa sanal gündemler yerine insanların ortak kaygıları olan ekonomiyle ilgilensin. Çocuklarımızın geleceğiyle, ekonomik zorluklarla boğuşan ailelerle ilgilensin. Asıl ilgilenmesi gereken konular bunlardır," dedi. Çavuşoğlu, belediyenin kararlarının tartışılmasındansa ekonomik sorunlara odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Meclis Üyelerine Davet

Çavuşoğlu, belediye meclis üyelerini tesislere davet ederek, "Tüm belediye meclis üyelerimi istedikleri zaman yanlarında olmak şartıyla günün hangi saatinde istiyorlarsa eşlik edeceğimi söylüyorum. Ruhsat verdiğimiz yerlere gidelim. Orada iki bira içip de yanındakini taciz edecek bir zihniyetin olup olmadığını bir baksınlar. İnsanların kişisel tercihleriyle ilgili yaşamlarını kutuplaştırmaya kimsenin hakkı yoktur," ifadelerini kullandı.

Editör: Bülent Öztürk