GÜNDEM

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum Yalan Fetva Veren Hoca Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Geçtiğimiz günlerde Denizli’de görev yaptığı camiide verdiği fetvada; Kurtuluş Savaşı ve 2. Dünya Savaşı Dönemi’nde yeniden yapılandırılan Türk Ordusunun bazı bölgelerde kışla inşası tamamlanana kadar camilerimizi kullanmasını gündeme taşıyarak, Atatürk’ü ‘Camilerimizi ahır yapanlar!’ olarak tanımlayan cami imamı hakkında CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulundu.

Loading...

Geçtiğimiz günlerde Denizli’de görev yaptığı camiide verdiği fetvada; Kurtuluş Savaşı ve 2. Dünya Savaşı Dönemi’nde yeniden yapılandırılan Türk Ordusunun bazı bölgelerde kışla inşası tamamlanana kadar camilerimizi kullanmasını gündeme taşıyarak, Atatürk’ü ‘Camilerimizi ahır yapanlar!’ olarak tanımlayan cami imamına İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan sert tepki geldi. Başkan Horzum: “Zaferlerle dolu şanlı tarihimizi okumadan, araştırmadan hutbe veren imam efendi, kirli bir siyasete alet olma!” diyerek tepki göstermişti. CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum camii hocası hakkında savcılığa suçdurusunda bulundu.

Ali Osman Horzum Denizli Adliye önünde yaptığı açıklamada; “27 Eylül tarihinde Asri Mezarlık Camisinde yaşanan olaydan dolayı CHP Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla ve avukatlarımızla bugün buradayız. Kendisinin imam olduğunu zandeden sayın Hüseyin Ekici Cuma hutbesine çıktığında  Diyanet İşleri Müdürlüğünün göndermiş olduğu yazıyı bir kenara bırakarak Türk Ceza Kanununa göre kin ve nefrete sürükleyici cümleler  kurmuştur. Geçmişte bizi yönetenlerin camilere ahır yaptığını ve bir çok hocaların kafalarının kesildiğini iddia etti. Bu cahil imam bu söylemleri kullanarak halkı kin, nefret ve düşmanlığa sürüklemiş ve devletin yapı taşlarına zarar vermiştir. Tarihini, geçmişini ve dinini bilen cemaat bu cümlelerin üzerine imama tepki gösterip caamiyi terk etmişlerdir. Dün İl Müftümüzü ziyaret ederek şikayet dilekcemizi sunduk. Bugünde burada Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu işin takipcisi olacağız. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkenin hem kurucusu hem de koruyucularıyız. Diyanet İşleri Başkanlığınıda kuran Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizim dinle bir sorunumuz yok. Bizlerde Yaradan Allahın kullarıyız. Bizim görevimiz bizi yaratan Allaha inamak, kitabına inanmak ve ona ibadet etmektir.  Bunlar gibi iradeleri olmayan, başklarına kuklalık yapanlardan, kendi kafalarına göre fetvalar veren şeyhlere ve onların yazdıkları kitaplara inanlardan olmadık ve olmayacağız. Her kim ki bizim kutsal dinimize ve Allahımıza dil uzatırsa onun karşısında da Cumhuriyet Halk Partililer olarak dim dik duracağıma kimsenin şüphesi olmasın. Tarihi hiç bilmeden kalkıp hutbde geçmişi suçlamak imam efendinin işi değildir. Kim bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkle uğraşıyorsa karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }